“Suami Sanggup Beri Pinjam Kereta Aku Pada Familynya” Sedangkan aku tebalkan muka pinjam kereta org nak pergi kerja

 

Gambar sekadar hiasan : Assalamualaikum min harap hide kan fb sy ye… sy terpaksa nak luah kat sini sebb saya tak da tempat nak mengadu saya takut saya jd tekanan perasaan bila pendam lama sgt…saya dah 10 tahun kawen anak dah 3 umur 30thn… tak tau nak mula dari mana hati rasa sedih teramat…hal ini di sebab kan suami sgt tidak adil dgn sy dan anak2.. dari dulu sampai skrg dia buat sy mcm perempuan simpanan padahal sy isteri yang dah ayah sy jadi wali kami bukan kami tak kawen tp cara dia lyn sy mcm bila perlu sahaja..

saya kira wanita yang bekerjaya dan dia pun sama tp sy rasa otak doa mcm budak tak sekolah.. haiwan pun penting kan anak2 dari org lain … ini tak family dia buat family day dia tinggal kan kami kat rumah di pergi mcm tu je

Adik dia kawen dia tak ajak saya dgn anak2 pun pegi,keluar jalan makan2 dgn adik beradik2 dia tak ckp pun kan sy, saya bukan nak ikut pun cuma minta cakap je kat saya tak kan ikut sbb penat balik kerja nak urus baby lagi..

terkilan bila sy minta belikan susu baby dah habis sgt keringkan kontang dia ckp ok kejap lagi dari 7pm-11pm baby tak susu tunggu dia balik rupanya dia pegi makan sedap3 sampai perut kenyang kami kat rumah nasib ada telur boleh le kami anak beranak makan.

Kereta sy tak de dia bagi pinjam family nya konon pinjam sampai ke hari ne dari bulan 1 tak balik2 kereta saya yang atas nama saya…

sy terpaksa pinjam keret org nak pergi kerja buat buka tak malu lagi teruk org yang pakai kereta sy hamun sy sbb selama dia pakai kereta sy minta tolong ambik anak sy tp minggu lepas mungkin dia tak tahan dia call maki hamun sy kata sy buat dia macam kuli tp sy nak ambik anak sy pakai ape dh dia pakai kereta sy sy minta la tolong ape salahnya….

husband cuma buat tak da apa yang berlaku padahal anak sy diorg halau dari rumah nya sbb anak sy selalu tumpang sana time sekolah…

saya sudah 10tahun sabar rasa hari ne sy tak tahan rasa nak failkan pencer4ian minggu depan isnin … sistur2 ada tak cadangan lain yang perlukn sy

Kisah ini turut mendapat perhatian netizen dan merasakan tindakan suami dan family mentua melampau.

Intan : Harap kental hatinye. Wanita harus kuat . Bukan utk dpergunakan. Harus bangkit dari tangisan. Buat ape stay kalau hati tak lagi happy. Bagus skarang ni sis fikir life sis dan anak2 sis. Yg husband sis tu amboii sronok kau eak. Mohon Sis tuntut nafkah anak2 la mcm artiss tuutt dok buat haa.

Bru tau rasa. Nak lari sgt dri nafkah anak bini. bukan kejam. Tapi pengajaran utk dia. Sudah2 la dia bersenang-lenang atas dukacita sis slama ini. Mohon sis kuat la noh. Bagus sis hargai hati dan diri sis dahulu. Happy kan diri.

Manjakan diri. Cukup dah slama ni sis tanggung mcm2. No need stay la kalau tak bahagia. Tuntut balek harta sis tu. anak2 makin membesar sis. Insha’allah suatu hari nnti mereka faham. Lagipun anak2 sis mmng rapat dgn sis. Chaiyok

Norazila :Repot je kata kereta hil4ng,kalau depa keras xnk pulangkan,Carikla kebahagian awk dan anak2 sis. 10tahun dah buang masa.U deserved better life sis.

Teruskan tekad. Buat keputusan utk awk dan anak2.Plz..hidup utk diri awk dan anak2 pulak.Tak salah pun kalau xde suami lagi2 suami gitu.

Ninie : Aduhai sis, awak ada kerjaya.. kereta atas nama kamu boleh je minta ipar pulangkan balik. Kalau tidak kamu ugut nk report polis kata ipar curi kereta kamu selesai masaalah kereta. Pasal suami pulak buat apa setia pd org yg x menghargai kita ini kan pulak zalim pd sis dan anak2.

10 tahun dh bersabar, cukuplah menghambakan diri pd jantan mcm ni. Jgn takut.. pg pejabat agama better bawa bukti2 yg kamu terpaksa tanggung hidup sendiri dgn anak2 selama berkahwin dgn suami.

Apa2 resit bill2 atau transaksi bank semua bawa sekali masa nk buat aduan tu. Bebaskan lh diri kamu Dr terus dizalimi. Allah suka bila hambanya bersabar Tp Allah x suka bila mana kita hanya berserah tanpa berusaha.

Now sis kena usaha bangkit demi masa dpn diri dan anak2. Sis letakkan seratus peratus jiwa raga pd Allah S.W.T pasti sis akan rasa kuat.. Jgn bergantung harap pd sesiapa selainNYA.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Sumber :IIUM via e-kesah