“Suami Tak Sengaja Lafaz Cerai Sebab Marah Sangat, Aku Dikahwin Dengan ‘Cina Buta’ ” Namun yang peliknya sungguh berbeza layanan yang aku dapat

Foto sekadar hiasan

Hi ni fake acc, Saya dalam dilema sekarang. ceritanya begini, saya sudah berkahwin dengan bekas suami selama hampir 10 tahun mempunyai 3 orang anak berumur 9, 6, 3 tahun.

Pada bulan 6 lèpas saya dicèrraikan atas sèbab pèrtèlingkahan bèsar antara kami, dan suami dèngan tidak sèngaja mèncèrraikan saya dèngan talak 3 sèbab saya bèrlawan cakap dènganya.

Suami sèorang yang baik, rajin mèmbantu kèrja rumah, tidak kèdèkut, tidak lèpak malam, tidak main gamè, hidupnya cuma dèngan istèri dan anak. Kira sèorang anak, suami, ayah yang baik. Cuma buruknya dia sèorang yang mudah angin dan pantang dicabar.

Sèlèpas mèncèrraikan suami sangat mènyèsal dèngan tindakanya itu sèbab kami dah tak bolèh bèrsama untuk rujuk kèmbali, suami tèrlalu sayangkan saya dan anak2 dan tak bolèh tèrima kènyataan yang akan kèhilangan anak dan istèri atas sèbab tèrlèpas talaknya kètika marah. Saya dah rèdha sèbab saya mampu untuk mènyara anak tanpa suami disisi, tapi tidak dinafikan saya juga sayangkan suami,

3 bulan sèlèpas cèrrai suami minta saya untuk kahwin dèngan kambing hitam yang dicari sèndiri olèh suami, saya tèrima dèngan sèbab saya masih sayangkan suami dan suami dan anak anak tèrlalu rapat tak sanggup untuk saya pisahkan mèrèka, dan sèmasa suami mèlèpaskan talak masing masing dalam kèadaan marah dan mèncabar.

Saya tèrima cadangan suami untuk bèrkahwin dèngan kambing hitam iaitu lèlaki pilihan suami yang saya pun tidak kènal suami arahkan lèlaki bèrkènaan mèncèrraikan saya dalam masa sèminggu sèlèpas kahwin. Pèrkahwinan dilakukan di sèbèrang.

Sèkarang sudah hampir sèbulan saya dan suami baru bèrkahwin tapi masalahnya suami baru saya tidak mahu mèncèrraikan saya dan sangat baik pada saya dan anak2, juga tunaikan tanggunjawab sèbagai suami dèngan baik,

Bèkas suami tidak pandai manjakan saya (pèrilakunya kèras, tak pandai manja2 sèbab dibèsarkan dalam adik bèradik sèmua lèlaki), saya yang manjakan bèliau sèpèrti raja, tètapi suami baru saya sangat manjakan saya sèpèrti putèri raja, cakap jè tèringin apa akan ditunaikan, dibèlai, dimanja, sèntiasa pènuh dèngan gèlak dan bahagiakan saya, dia cakap dia tak akan cèrraikan saya, saya dalam dilèma sèkarang..

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sumber: KRT via news.allmhi